Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? Jacqueline Oskamp

ISBN: 9789053303726

Published: 2003

Hardcover

144 pages


Description

Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek?  by  Jacqueline Oskamp

Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? by Jacqueline Oskamp
2003 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 144 pages | ISBN: 9789053303726 | 5.70 Mb

De muziekjournaliste Jacqueline Oskamp bundelde elf interviews met Nederlandse componisten die zij in de afgelopen veertien jaar schreef voor o.a. de Volkskrant en Vrij Nederland. De uitverkorenen (Van der Aa, De Bondt, Dramm, Loevendie, Raaijmakers,MoreDe muziekjournaliste Jacqueline Oskamp bundelde elf interviews met Nederlandse componisten die zij in de afgelopen veertien jaar schreef voor o.a.

de Volkskrant en Vrij Nederland. De uitverkorenen (Van der Aa, De Bondt, Dramm, Loevendie, Raaijmakers, Zuidam, Louis Andriessen, Guus Janssen, Ton de Leeuw, Misha Mengelberg, Klaas de Vries) behoren tot het slag dat met regelmaat veel publiciteit krijgt. De interviews werden gehouden naar aanleiding van een nieuwe opera, een première, een festival of een andere bijzondere gelegenheid. Maar Oskamp verkent in haar interviews ook het gehele oeuvre van de componist in kwestie.

Zij neemt hierbij de positie in van de zeer goed geïnformeerde luisteraar. De interviews worden voorafgegaan door een opstel van veertig paginas, waarin zij de geschiedenis van onze naoorlogse muziek afzet tegen de ontwikkelingen in de rest van de wereld. Zo bespreekt zij de invloed van het serialisme, de fluxusbeweging, de conceptuele kunst, het improviseren en de minimal-music op Nederlandse componisten. Kort gezegd vindt Oskamp ze een stelletje onverbeterlijke eigenheimers, die aan de ene kant uiterst radicaal en aan de andere kant heel gewoon zijn.

Vandaar de titel. Met een register, fotos van de elf componisten en muziekvoorbeelden.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek?":


bonzai15.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us